bgfest.eu/childrenfest
bgfest.eu/childrenfest

ПОКАНА

Приятели, Детските дни на българската култура и станалия традиционен фестивал Дни на българската култура, фолклор и традии в Охрид, са с променени дати.  Надяваме се фестивалите да се проведат с дати съответно 20.06 – 23.06 – Детският фестивал и 24 – 28.06.2020 Традиционните Дни на българската култура в Охрид. При всяка настъпила промяна, ще бъдете информирани. 

Организатори са АРТ Вивенди Македония, Фондация „ЖАР-С“, с подкрепата на Посолството на Република България в Македония, Българския културен център в Македония и Нов български университет. Целта на събитието е в началото на туристически сезон за Охрид да бъде създадена атракция, която да запознае гости и туристи с българския песенен и танцов фолклор. Идеята на организаторите е популяризиране на традиционните български народни изкуства чрез огромните възможности на туризма и медиите. „Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията човечеството.“

По време на Фестивала „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“, съставите ще вземат участие в общи събития – Официално откриване; Екскурзии до исторически и културни забележителности; Концертна програма; Конкурсна вечер; Вечер на приятелството; Дефиле.